2014-01-20 12:12:04• hírek • Kocsis Zoltán

Kíváncsiak voltak Szatmár megyére

harry Kopietz és Adrian Stef
harry Kopietz és Adrian Stef

Sikeres volt Szatmár megye szereplése a Bécsi Nemzetközi Turisztikai Vásáron - mondják nem csak a megyei tanács vezetői, hanem Simion Giurca, a turizmusért felelős országos ügynökség képviselője is.

Amint arról beszámoltunk, a Szatmár Megyei Tanács küldöttsége az elmúlt héten a bécsi turisztikai vásáron igyekezett népszerűsíteni megyénket, felhívva a figyelmet idegenforgalmi potenciáljára. A delegációt a megyei tanács elnöke, Adrian Stef, valamint Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök vezették, ám a csapat tagja volt többek között Szatmárnémeti alpolgármestere, Marcela Papici is - aki civilben szintén turizmusban utazik.

A megyei tanács tájékoztatása szerint a szatmári stand igen népszerűnek bizonyult: akik már voltak Szatmáron, arra voltak kíváncsiak, van-e valamiféle újdonság; akik nem jártak még felénk, azokat elsősorban a bemutatott néphagyományok nyűgözték le. A standot meglátogatták olyanok is, akik a szatmári vidékekről származnak.

A bemutatott turisztikai objektumok között természetesen kiemelt helyen szerepelt a nagykárolyi Károlyi-kastély, az erdődi vár, az Aquastar aquapark valamint az aranyosmeggyesi dák kemencék kiállítóhelye. Mindemellett a stand igyekezett bemutatni a szatmári hagyományokat és gasztronómiáját is. A vámfalui Istvánfi Géza fazekasmester kerámiáit, a Zetea pálinkát és a Hetei borászat borait is megcsodálhatták az érdeklődők. A Cununita néptánccsoport előadásának sikereit bizonyítja, hogy az ORF osztrák közszolgálati televízió kétszer is műsorra tűzte produkciójukat.

A szatmári küldöttség vezetői találkozhattak a helyi közigazgatás elöljáróival is - fenti képünkön Adrian Stef Bécs szövetségi tartomány alelnökével, Harry Kopietz-cel látható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: